Snelle open ravioli van muhammara, cottage cheese en walnoot

Het gebeurt niet veel, maar heel af en toe heb ik wel eens een dipje (niet die soort waar ik met mijn nacho’s doorga voor alle duidelijkheid). Maar op zo’n momenten komt het er gewoon op aan om even afstand te nemen van de negativiteit en te kijken naar alle “pasta-bilities in life”.

Zo brengt deze open ravioli met muhammara vulling mij keer op keer in happy vibes en feel good modus. Een goede reden om hem ook eens uit te proberen lijkt mij, niet?

PS: ik serveer dit als voorgerechtje, maar je kan het ook perfect als hoofdgerecht serveren met een stukje witte vis.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de muhammara

  • ½ granaatappel
  • 1 teen look
  • 60 gram cashewnoten of walnoten
  • 150 gram geroosterde paprika uit bokaal
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de ravioli

  • 4 verse lasagnevellen (ik kocht ze bij AH)
  • 10 kleine trostomaten
  • 1 hand rucola
  • 2 el cottage cheese
  • 1 el walnoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el parmezaanschilfers

Recept

Voor de muhammara

  1. Haal de granaatappelpitten uit de granaatappel.
  2. Pel de look, doe hem in een food processor of blender en maal fijn. Voeg de noten toe en maal opnieuw fijn.
  3. Voeg nu alle andere ingrediënten toe aan de blender. Blend kort tot een gladde spread met stukjes noot.  Voeg op het einde de olijfolie toe en kruid af met peper en zout.

Voor de ravioli

  • Zet de trostomaatjes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10min.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pastavellen hierin een 4tal minuten.
  • Haal de vellen eruit en steek met een ronde uitsteekvorm 2 rondjes uit elk vel zodat je 8 ronden in totaal bekomt.
  • Neem 2 borden en leg op ieder bord een pastarondje.
  • Doe de muhammara in een steelpannetje en warm kort even op. Hij moet niet aan de kook gebracht worden, we willen het gerecht lauw serveren niet heet. Doe op elk pastarondje een lepel muhammara. Leg bovenop de muhammara een volgend pastaschijfje.
  • Leg op de pasta een lepel cottage cheese en een paar blaadjes rucola en kruid met peper en zout (de cottage cheese serveren we koud, dit zorgt voor een frisse toets).
  • Leg nu opnieuw een pastaschijfje, een lepel muhammara en een laatste pastaschijfje op de cottage cheese.
  • Werk af met verse rucola, fijngehakte walnoten, olijfolie, parmezaanschilfers en olijfolie. Leg de trotstomaatjes uit de oven naast de ravioli voor wat extra kleur en kruid met peper en zout.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.