Mini donut met pompoenspread en gerookte eendenborst

Onder het motto ‘Corona can steal your party but not your yummie food” deel ik deze maand met jullie de lekkerste gerechtjes uit mijn lievelingstype eetformat. Zijnde: een hele avond lang eten van verschillende kleine gerechten. Zalig vind ik het om gewoon in de zetel te kletsen en ieder half uur een nieuwe smaakbom te laten aanrukken.

In Spanje noemen ze het ‘Raciones’, ik noem het gewoon eten tot je de knoop van je rok moet open zetten.

De aftrap van het eetpartijtje geef ik met deze donut met pompoen en gerookte eendenborst.

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 4 mini donuts (te koop bij AH)
 • 12 plakjes gerookte eendenborst
 • 1el pompoenpitten
 • ¼ butternut

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Verdeel de pompoen in 2 gelijke delen. Snijd het ene deel in grote stukken, leg deze langs de ene kant van een met bakpapier bekleedde bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Schuif in de oven gedurende 30min.
 3. Snijd ondertussen de andere helft van de pompoen in kleine blokjes. Doe in een kom en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en roer goed.
 4. Leg de kleine pompoenblokjes naast de grotere in de oven gedurende 10min (de andere pompoen moet in totaal dus 40min in de oven).
 5. Doe de grote pompoenstukken in een blender of food processor met 1el olijfolie en peper en zout. Blend tot een smeuïge crème.
 6. Snijd de donut open en besmeer 1 zijde met pompoenspread. Beleg iedere donut met 3 plakjes eendenborst en werk af met de pompoenblokjes en pompoenpitten. Kruid met peper en zout.
 7. Leg het hoedje van de donut erop en serveer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.