Pitatoast met hummus, geroosterde groenten en feta

Stel je voor: je zit aan tafel, te genieten van een heerlijk gerecht en ondertussen, terwijl je hapje na hapje langzaam binnenwerkt, zit je met je gedachten al bij wat de volgende maaltijd van de dag wordt. STORY.OF.MY.LIFE. part 3789.

Herkenbaar? Dan zijn de raciones die ik deze maand met jullie deel een must try! Kleine gerechtjes, waardoor je er extra veel verschillende kan smullen na mekaar.

Deze pitatoast met verse hummus en geroosterde groenten is alvast 1 van mijn favorieten om aan de lijst toe te voegen.

Ingrediënten

Voor 4 toasten

 • 8 radijzen
 • ¼ bloemkool
 • 4 jonge worteltjes met loof
 • 1 el olijfolie
 • 150g kikkererwten gekookt
 • 1el sesamolie
 • 1el tamari
 • Sap van 1 limoen
 • 1 kl ras el hanout
 • 4 pitabroodjes (kan ook volkoren van AH)
 • 100g feta
 • 2 el granaatappelpitjes
 • 1 handje rucola
 • Snuf ras el hanout ter afwerking

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Snijd de radijzen door midden, de bloemkool in roosjes en de wortel overlangs (laat een klein beetje loof aan de wortel, dat presenteert mooi). Doe allemaal samen op een met bakpapier bedekte bakplaat en kruid met peper en zout. Schuif in de oven gedurende 15-20 min.
 3. Doe voor de hummus de kikkererwten, sesamolie, tamari, limoensap en ras el hanout in een blender of food processor en blend tot een smeuïge massa. Voeg om het geheel iets lopender te maken 50ml water toe en kruid naar smaak met peper en zout.
 4. Warm de pitabroodjes even in de oven. Haal ze uit de oven en leg op elk broodje een flinke lepel hummus. Schik bovenop de hummus de geroosterde groenten. Werk af met gebrokkelde feta, granaatappelpitjes en wat blaadjes rucola. Kruid eventueel met een snuf ras el hanout

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.