Mini fishburger met verse tartaarsaus

The paneermeel struggle in mijn leven is real! Iedere keer opnieuw vergeet ik bij het uitgieten van dat korrelige mengsel rekening te houden met het feit dat 50% ervan tijdens het proces aan mijn vingertoppen blijft kleven.

Naast het feit dat mijn vingers daardoor een omvang aannemen, competitiewaardig aan die van Shrek, brengt het nog een 2de standaard issue met zich mee.

Want wanneer je, of course, te weinig paneermeel in dat kommetje hebt gedaan, mag je met je Shrek look-alikes nog wat extra paneermeel uit de verpakking in je kommetje schudden. Wat dan weer een prachtig tafereel op je kartonnen doos van je paneermeel oplevert.

Love the proces? Not so much! Worth it? Very much!

Hoe je het paneermeel van je vingers krijgt mag je zelf uitvissen, het recept van deze mini fishburgers krijg je cadeau.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de opgelegde rode kool

  • 60g rauwe rode kool
  • 50ml rodewijn azijn
  • ½ el honing

Voor de burger

  • 200g kabeljauwfilet (of andere witte vis)
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • Olijfolie of boter om in te bakken

Voor de tartaarsaus

  • 2 el mayonaise (ik maak hem liefst zelf)
  • 50g zoetzure augurk
  • ¼ rode ui
  • 5 tal stengels bieslook
  • ½ hard gekookt ei

Voor de afwerking

  • 4 kleine pistolets
  • 12 schijfjes komkommer
  • 1 hand veldsla

Recept

Voor de opgelegde rode kool

  1. Doe de azijn en de honing in een steelpan en verwarm al roerend tot de honing gesmolten is.
  2. Rasp de rode kool fijn (dit kan gemakkelijk met een mandoline) en doe in een bokaal.
  3. Overgiet de rode kool met het azijnmengsel. Als de rode kool niet volledig onderstaat vul je aan met kraantjeswater. Sluit de bokaal goed af en zet in de frigo voor minstens 5u.

Fishburgers

  1. Steek 4 kleine rondjes uit de vis met behulp van een ringvormig uitsteekvormpje. (tip: als je geen visoverschotjes wil kan je de vis ook gewoon in 4 gelijke stukjes snijden).
  2. Doe bloem, ei en paneermeel in afzonderlijke kommetjes. Kluts de eitjes los.
  3. Draai de vis om de beurt eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
  4. Doe voldoende boter of olijfolie in de pan en bak de fishburgertjes mooi goudbruin. Kruid met peper en voldoende zout.

Voor de tartaarsaus

  1. Plet het hardgekookt ei fijn met een vork. Snipper de bieslook fijn en snijd de rode ui en augurk in kleine stukjes.
  2. Roer alles flink onder mekaar en voeg de mayo toe. Roer opnieuw goed en kruid met peper en zout.

Afwerking

  1. Snijd de komkommer in plakjes.
  2. Bak de broodjes krokant in de oven.
  3. Snijd je broodje door midden, dresseer hierop de veldsla en opgelegde rode kool, leg daarboven je burgertje en enkele plakjes komkommer. Serveer met een goede lepel tartaarsaus.  

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.