Kleine geitenkaas cheesecakes met speculaas en vijgen

Versta mij niet verkeerd, ‘T is tof eh, zo eens een apero ‘just you and your bubble’. Maar na de 375ste dag hou ik de bubbel toch liever voor ín mijn glas, en hunker ik ernaar om hetzelfde te kunnen inschenken in de glazen van mijn achterban aan vrienden.

Ik mis jullie totjes wanneer ik deze geitenkaas cheesecakes voor jullie neus schuif gastjes! Maar goed, binnenkort zijn jullie alvast welkom voor een lang verwachte ‘komen overeten’. En nu ga ik afronden, voor ik te cheesy word ;-).

Heerlijk receptje om op je ’te maken’ lijstje te zetten wanneer we binnenkort weer veel vrienden mogen uitnodigen op de apero!

Kleine geitenkaas cheese cakes met speculaas en vijg

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3 speculaas koekjes (+ 1 extra koekje voor de afwerking)
  • 1el maisolie
  • 150g smeerbare geitenkaas (type chaffrou)
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • ½ vijg
  • Verse tijm voor de afwerking

Recept

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Brokkel de speculaas fijn en meng met de maisolie.
  3. Neem 2 kleine ovenschaaltjes en leg hierin een bakpapiertje. Bedek de bodem met het speculaas mengsel en druk goed aan. Schuif de schaaltjes gedurende 5min in de oven.
  4. Maak ondertussen het beslag. Meng hiervoor de geitenkaas, het ei en de gedroogde tijm en kruid met wat peper en zout. Klop stevig door mekaar met een garde.
  5. Haal de ovenschaaltjes uit de oven en vul met het geitenkaasmengsel.
  6. Schuif de schaaltjes opnieuw in de oven gedurende 20min.
  7. Haal ze uit de oven, snijd de vijg in partjes en leg op elk taartje een partje, een takje tijm en een hoekje speculaas. Serveer op een mooie schaal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.