Pasta cacio e pepe met spinazie, Sint-Jacobs vruchten en krokante Parma

Als Gentse foodie doet Sint-Jacobs mij instant aan twee dingen denken.

Nummer 1: dat pleintje waar je, zo ergens midden juli rond een uur of 6 ’s ochtends (pre-covid tijdperk), naar staat te staren met een Irish coffee in de hand.

Nummer 2: een zalig bord pasta met zilte Sint-Jacobs vruchten, spinazie en parmacrumble.

Enjoy nummer 2! Een magere troost misschien nu we weten dat ook dit jaar nummer 1 niet zal plaatsvinden, maar hey koolhydraten lossen alles op right?

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 140g droge volkorenspaghetti
  • 4 plakjes Parmaham
  • Olijfolie
  • ½ eetlepel grof gemalen zwarte peper
  • 500g bladspinazie
  • 100g pecorino
  • 12 coquilles

Recept

  1. Verwarm de oven op 150°C.
  2. Zet een pot licht gezouten water op het vuur en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Leg de Parmaham op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif 15min in de oven.
  4. Giet de pasta af, maar behoud een 3tal lepels kookvocht.
  5. Neem een pan, doe hierin 4 lepels olijfolie en de gemalen peper.
  6. Voeg de bladspinazie, pasta en het kookvocht na een halve minuut toe en roer alles goed onder mekaar. Wanneer de spinazie goed geslonken is rasp je de pecorino bij de pasta en roer alles goed om. Haal van het vuur.
  7. Neem nu een antikleef pan en bak in een beetje olijfolie de coquilles mooi bruin. Laat ze niet te lang opstaan zodat ze niet taai worden.
  8. Schep de pasta in een diep bord, schik de coquilles erop en crumble de krokante parmaham er bovenop. Werk af met een draai van de pepermolen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.