Brunchwafels met geitenkaas, spek en avocado

Wie mij een beetje kent weet dat het weekend het hoogtepunt van mijn week is. Niet echt een choquerende bekentenis, hoor ik jullie denken. True fact, maar de reden voor mijn weekend adoratie heeft niet zozeer te maken met de vrije tijd (mooi extraatje, dat wel).

I loooove weekends omdat ik steevast, na mijn (preventief) loopje, mijn 2 voetjes kan laten rusten onder een tafel gevuld met overheerlijke brunchgerechten.

Dit weekend geef ik op Tendens TV mijn tips en tricks voor de ultieme brunch. En speciaal daarom deel ik met jullie het recept van mijn favoriete “one meal to rule them all”- gerecht uit de reportage.

Deze zoete wafels met geitenkaas, spek en avocado zijn to die for (en trust me, ik kan het weten na een overload of 10).

Extra tip: ik maakte de wafeltjes zelf een hele tijd geleden en vroor ze in, in verschillende porties. Nachtje ontdooien in de frigo en lekker opwarmen in de oven… heaven!

Wafels voor 4 personen (als dit het enige gerecht is. Nog andere dingen op het menu? Maak dan de helft van de portie)

Voor de wafels (overschot mag je invriezen)

  • 300g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 1 snuf zout
  • 100g boeren boter
  • 75g suiker
  • 250ml melk

Voor de toppings

  • 16 reepjes bacon
  • 400 gram geitenkaas (stronk)
  • 2 avocado’s
  • 1 grote hand rucola
  • Rijkelijk aanbod aan verse kruiden en scheutjes (basilicum, munt, oregano, peterselie, radijsscheuten…)
  • 4 el granaatappelpitten
  • 4 el gefrituurde (Bicky) ui
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el sesamzaad (+ eventueel andere zaden en pitten zoals pompoen- en pijnboompitten)
  • 1 limoen sap en zeste
  • 2 el olijfolie

Recept

Voor de wafels

  1. Smelt de boter en klop met behulp van een garde op met de suiker en het zout.
  2. Voeg de eieren toe met de helft van de melk.
  3. Roer de bloem voorzichtig onder het deeg met behulp van een spatel.
  4. Voeg tot slot de rest van de melk toe en meng alles tot een glad beslag.
  5. Zet het deeg gedurende 30min in de frigo en verwarm ondertussen het ijzer. Zorg dat het goed heet wordt zodat de wafels niet aan het ijzer blijven kleven.
  6. Smeer het ijzer in met wat boerenboter of olie. Leg hoopjes deeg op het wafelijzer en bak gedurende een 5 tal minuten goudbruin.  

Voor de toppings

  1. Snijd de geitenkaas in een 16 tal plakken en leg ze samen met de bacon op een bakplaat.
  2. Schuif deze in de oven gedurende een 15tal minuten tot de bacon krokant is en de geitenkaas goudbruin.
  3. Snijd 4 wafels schuin door midden en schik ze op de borden. De rest van de wafels kan je gewoon invriezen (of ook op de borden leggen voor grote eters).
  4. Verdeel het spek en de geitenkaas over de wafels.
  5. Snijd de avocado in repen en verdeel ook deze over de wafels.
  6. Nu kan de afwerking beginnen. Strooi de rucola, verse kruiden, gefrituurde ui, granaatappel, sesamzaadjes en chilivlokken over de wafels. Kruid met peper en zout.
  7. Overgiet met olijfolie en limoensap en werk tot slot af met zeste van de limoen.
  8. Serveren die handel!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.