Kip shoarma met aardappelwedges en gebrande mais

Ik ben sowieso team bunsenbranders! Dat gebrande kleurtje en geurtje aan je eten, I love it! Er is echter 1 ding dat me elke keer opnieuw een 4uur durend twijfelmoment bezorgt over het al dan niet gebruiken ervan.

Hoe ik erin slaag, geen flauw idee. Maar iedere keer dat ik vol enthousiasme de bunsenbrander bovenhaal beslist dat vuurspuwend ding dat er nog eens bijgetankt mag worden (zo baasje zo bunsenbrander). Ondertussen heeft hij zijn familieleden, de kaarsenaanstekers, ook op ideeën gebracht. Helemaal top dus als je een gezellige avond met veel kaarsjes en een gebrand maiske wilt. Maar eens het gefikst is, garandeer ik je een vurige avond!

Even checken of jouw bunsenbrander vandaag goed gezind is? Dan is deze Kip Shoarma met aardappelwedges en gebrande mais de perfecte testcase 😉

Voor 2 personen

  • 300g kipfilet
  • 400g aardappel
  • Snuf cayennepeper
  • 1 snuf Provençaalse kruiden
  • Olijfolie
  • 1 maiskolf (voorgekookt)
  • 6 radijzen
  • 1 limoen
  • 1 lenteui
  • 2el Griekse yoghurt
  • 1 teentje look

Voor de afwerking

  • Verse munt
  • Verse koriander

Voor de shoarma kruiden

  • 1 theelepel fijngehakte koriandersteeltjes (de blaadjes hou je opzij voor de afwerking)
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel lookpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • Snuf peper
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • ½ theelepel peterselie

Recept

  1. Neem een foodprocessor of blender en doe de kip erin. Maal kort tot je de kip de textuur van gehakt krijgt.
  2. Doe alle kruiden voor de shoarma in een mengkom met een flinke scheut olijfolie. Doe de kip erbij en roer alles zeer goed door mekaar. Zet de kom in de frigo.
  3. Verwarm de oven op 200°C en snijd de aardappels in wedges. Meng de wedges met olijfolie, cayenne, een snuf zout en Provençaalse kruiden. Verspreid ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif in de oven gedurende 20min.
  4. Snijd ondertussen de radijzen in schijfjes en de lenteui fijn, snijd de mais van de kolf en de limoen in partjes.
  5. Pers de look uit in de yoghurt en voeg 1 partje limoensap, peper en zout toe.
  6. Haal de kip uit de frigo en bak al roerend in de pan tot hij bruin kleurt.
  7. Haal de aardappelwedges uit de oven, leg een bakpapier op een houten plank en leg de wedges erop.
  8. Verdeel de shoarma erop en verspreid de radijs, mais, limoen en lenteui erover.
  9. Neem een bunsenbrander en brand de mais aan voor een rooksmaakje.
  10. Sprenkel hier en daar een drupje yoghurtdressing en werk af met verse koriander en muntblaadjes en eventueel wat chiliflakes en zout.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.