Als er een award bestond voor “Het land met de meest bizarre plot twists in weersomstandigheden” dan hadden we wellicht al vaker de trofee in ontvangst mogen nemen dan één uitzonderlijke keer in 1986 (by the way, thank you Sandra Kim!).
Daarom heb ik eenvoudigweg beslist om het mij niet meer aan te trekken. Een bloemenkimono dragen te midden van een stortbui, why not! De BBQ side dishes prepareren in de zon terwijl je de hagelbui van straks al voelt hangen, but of course! Deze BBQ side dish op basis van geroosterde knollen, ras el hanout en appelkappertjes is dan ook super jummie indoor én outdoor.
En terwijl je daar zit te knabbelen van je verzopen vleeskes met die heerlijk side dish, kijkend naar de kletterende hagel denk je bij jezelf “j’aime, j’aime la vie”.

Ingrediënten
Voor 2 personen
Voor de groenten
- 10 krieltjes
- 1 zoete aardappel
- ¼ knolselder
- 2 pastinaken
- 1 eetlepel olijfolie
Voor de dressing
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 koffielepel ras el hanout
- Sap en zeste van ½ limoen
- 1 koffielepel olijfolie
Voor de afwerking
- 6 kapper appels
- 2 eetlepels gefrituurde uitjes (Bicky uitjes zoals we zeggen)
- ¼ rode ui
- Verse munt
Recept
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de krieltjes in 2, schil de zoete aardappel, knolselder en pastinaak en doe in grote stukken.
- Doe samen in een ovenschotel en overgiet met olijfolie. Roer alles grondig door mekaar, kruid stevig met peper en zout en schuif in de oven gedurende 15-20 min.
- Maak ondertussen de yoghurtdressing. Doe hiervoor de yoghurt, ras el hanout, limoen en olijfolie in een kom en meng goed onder mekaar en zet even opzij.
- Haal de groenten uit de oven, schep over in een serveerschaal en overgiet met de yoghurtdressing.
- Werk af met de gefrituurde ui, kapper appels en verse munt. Snipper de rode ui tot slot fijn en verspreid die ook over de salade. Kruid nog even bij met peper en zout en serveer bij je heerlijke BBQ.