Vegan galette met perzik, passievrucht en kokosnoot

Happy papadag aan iedereen die na 15 jaar nog steeds “wie?” zegt bij het horen van een naam van je vriendin…

Speciaal voor deze helden maak ik naar goede traditie een lekkere brunch. Hoe dichter we de zomer naderen, hoe meer zin ik heb in exotische tropical vibes. Deze galette met perzik, passievrucht en kokosnoot is ideaal als zoete onderdeel van je Vaderdag brunch, en bovendien is hij lekker makkelijk de dag ervoor te maken zodat je hem enkel nog in de oven moet schuiven.

Oh ja, zei ik al dat hij helemaal plant-based is? I mean… AANVALLEEEEEEN!!!

Vegan galette met perzik en passievrucht

Voor 1 galette

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 270g volkorenbloem
  • 55g bloemsuiker
  • 100gr plantaardige boter
  • 2tl appel azijn
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 60ml koud water

Voor de toppings

  • 4 perziken
  • 2 passievruchten
  • 2tl rietsuiker
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels kokosschaafsel
  • 2 el kokosyoghurt (of andere plantaardige yoghurt)

Recept

  1. Meng de bloem, bloemsuiker, plantaardige boter en vanillesuiker tot een korrelige crumble massa.
  2. Voeg het water en de azijn toe en kneed tot een bol deeg. Leg deze minstens 30min in de frigo.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en snijd ondertussen de perzik in maantjes.
  4. Rol het deeg uit met een deegrol, leg het op een bakpapier en besmeer het met roomkaas (blijf ongeveer 2cm van de rand).
  5. Beleg de roomkaas met perzik en plooi de buitenste rand naar binnen. Bestrijk het deeg met wat olie en bestrooi met rietsuiker. Schuif in de oven gedurende 30 minuten.
  6. Rooster ondertussen het kokosschaafsel in een pan.
  7. Haal de galette uit de oven en druppel hoopjes passievrucht over het geheel. Leg in het midden de kokosyoghurt en bestrooi met geroosterd kokosschaafsel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.