Ik ben een topper, een neen dat bedoel ik niet in de alfa zin van het woord. Ik hou er gewoon van om ieder gerecht dat ik maak te toppen met allerlei lekkers. Zo werk ik heel veel af met verse kruiden of extra kleurrijke groenten of fruitjes. Ik kan mezelf dan ook echt verliezen in het topping-proces.
Toch moet het gezegd, als topping kenner… Van alle toppings in de wereld is er verruit maar 1 topping de allerbeste, die op de onderste pancake van de stapel.
En dan toch deed ik er nog een paar extra toppings bovenop, zoals kersen, granola en plantaardige yoghurt, om het helemaal jummie te maken.
Let the topping begin!


Vegan pancakes met kersen
Ingrediënten
- 2 bananen
- 200g bloem
- 2tl bakpoeder
- Snuf zout
- 500ml plantaardige melk
- 1 hand kersen
- Zeste van 1 citroen
- Maisolie of plantaardige boter om in te bakken
- 1el plantaardige yoghurt
- 1el granola
- verse munt
Recept
- Plet de banaan en doe er de bloem, het bakpoeder en zout bij. Meng grondig onder mekaar.
- Snijd de helft van de kersen door midden, haal de pit eruit en meng de kersen onder het deeg met de helft van de citroenzeste.
- Voeg nu al roerend de melk toe.
- Verhit wat vetstof in de pan en laat goed warm worden. Giet hoopjes deeg in de pan en bak de pancakes mooi bruin langs weerszijden.
- Leg de pancakes op een stapel en top met plantaardige yoghurt, de overige zeste, volledige kersen, verse munt en granola.
- Dien onmiddellijk op nu ze nog lekker warm en smeuïg zijn.