Béarnaise style pastasaus van witte bonen met kippengehaktballen

Picture this: ik lig in mijn veel te kleine zetel (in mijn fantasie een kingsize droombed op een wit stand) naar mijn nieuwste Netflix ontdekking (in mijn fantasie een helder blauwe oceaan) te staren op mijn mini laptopschermke en plots heeft mijn brein een “jaaaa die smakencombo ga ik testen” momentje. Dat is EXACT wat er gebeurde toen ik deze gezonde béarnaise style pastasaus begon te bronselen in mijn klein keukentje (in mijn fantasie de giga keuken van Sergio Herman, in assistentie van the master himself … uiteraard!). En eerlijk is eerlijk, zo zie je maar dat de beste ideeën ontstaan op een wit strand met een helder blauwe oceaan voor je neus. T.O.P. Sauske, Sergio zijn woorden (in diezelfde fantasie). Proberen die handel, mijn woorden.

Voor 2 personen

Ingrediënten

 • 160g volkorenspaghetti (droog gewicht)
 • 1 courgette
 • 10 champignons
 • Verse peterselie

Voor de saus

 • 400g witte bonen uit blik
 • 1 kippenbouillonblokje (ik gebruikte een bouillonketeltje van Knorr)
 • 5 stengels verse dragon
 • 2 eetlepels wittewijnazijn
 • 50ml melk

Voor de gehaktballetjes

 • 300 gram kipfilet
 • 1 tl chilivlokken
 • Verse peterselie
 • ½ sjalotje
 • 1 teentje look
 • 1 eetlepel olijfolie

Recept

 1. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Doe witte bonen, bouillon, de blaadjes van de dragon, azijn en de melk met een flinke snuf peper en zout in een blender of keukenrobot en blend tot een romige crème.
 3. Giet de pasta af en meng onder de witte bonen saus.
 4. Doe de ingrediënten voor de gehaktballetjes allemaal samen in de keukenrobot en maal fijn met flink wat peper en zout tot een kleverig gehaktachtige structuur. Maak 30 balletjes van het gehakt.
 5. Neem een pan met wat olijfolie en bak de gehaktballen hierin bruin. Zet vervolgens het deksel op de pan gedurende een 6tal minuten om de balletjes te laten garen.
 6. Snijd de courgette met een dunschiller in slierten en de champignons in plakjes en voeg toe aan de pan met gehaktballen. Kruid bij met peper en zout, laat het deksel eraf en laat nog een 5tal minuten bakken.
 7. Doe de groenten en gehaktballen onder de pasta en dien op met verse peterselie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.