Bagel met ricotta, rosé-perziken en tijm

“Rond en gezond”, de omschrijving van mijn buikgevoel na een lang weekend brunchen en dineren. én van deze bagel met rosé-perziken, die ik heel binnenkort nog eens opnieuw maak (wanneer het eten van afgelopen weekend een beetje verteerd is).

De perziken kan je perfect de dag voordien al konfijten in de roséwijn zodat je de dag van de brunch enkel de bagels nog moet besmeren met ricotta. Toppertje voor de hartig- én zoet lovers aan tafel. PS: bagels kruimelen minder dan pistolets, dus geen excuus meer om niet op bed te ontbijten 😉

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 bagels
  • 4 el ricotta
  • 2 perziken
  • ½ el honing
  • 150 milliliter roséwijn
  • Verse tijm

Recept

  1. Snijd de perziken in maantjes en doe in een steelpannetje met de rosé en honing. Voeg er 1 takje tijm aan toe en laat pruttelen gedurende 10 minuten op een laag vuur.
  2. Leg de bagels in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 6 minuten, snijd open en besmeer met ricotta.
  3. Haal de perziken uit de rosésiroop en leg ze op de ricotta. Kruid bij met wat peper en zout en werk af met verse tijmblaadjes.
  4. Optioneel: je kan ook amandelschilfers of pijnboompitten op de bagel strooien voor een extra crunch.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.