Ik heb van de gelakte-nagel-gelegenheid gebruik gemaakt om nog eens aan hand foto te maken. Laat je hierdoor echter niet misleiden…
Hoewel deze pizzabuns er zeer fingerproof uitzien kan ik toch aanraden om er een bordje of 4 bij te schuiven met een grote stapel servetten.
Bovendien, mijn inziens, niet onmiddellijk first date materiaal. De elegantiegraad waarmee je dit gerecht naar binnen werkt is namelijk niet echt ‘opwindend’ te noemen. De smaken daarentegen zijn zo opwindend dat je die extra hoge Dashkosten in no time vergeten bent 😉
Probeer je geduld te bewaren bij het oprollen van het deeg. De extra groentjes tussen de rol zorgen voor een kleine uitdaging bij het ‘alles in de rol houden’, maar ze zijn het zoooooo waard.

Apero voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 rechthoekig pizzadeeg van 400g (ik gebruikte die van Lidl)
- 200g passata met basilicum
- 1 aubergine
- ½ courgette
- 100g geraspte kaas
- 2 kl gedroogde oregano
- Verse peterselie
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes. Leg de aubergines op een bord en zet in de microgolf gedurende 1min.
- Haal het pizzadeeg uit de frigo en rol het open. Smeer het pizzadeeg volledig in met passata.
- Bestrooi het deeg met de courgette en aubergineblokjes, oregano en met 2/3 van de geraspte kaas. Kruid af met peper en zout.
- Rol het deeg voorzichtig op, over de kortste zijde zodat je deegrol zo lang mogelijk is. Het vraagt een beetje tijd om dit proper te doen, want door de vele groenten is het niet zo eenvoudig om alles in de rol te houden, maar trust me… HET LUKT ;-).
- Neem een bakvorm en bekleed deze met bakpapier.
- Snijd de deegrol in 10 stukken en leg ze met hun snijvlak naar boven tegen mekaar. Bestrooi met de overige kaas en schuif in de oven gedurende 15-20minuten.
- Haal de rolls uit de oven en werk af met wat gesnipperde peterselie. Serveer op een houten plank met wat bordjes erbij.

