Linzensalade met krieltjes, tomaat, avocado, edamame en tahini-dressing

“Stress it baby”, dat signaal wordt naar mijn brein gezonden op het moment dat ik mijn vliegticket naar Hongarije boekte.

Even op een rijtje: ik ben nooit echt een held op een vliegtuig (mijn vrienden lachen zich nu een breuk omdat ze weten dat dat nog zéér zacht uitgedrukt is), laat staan wanneer ik een vlucht alleen moet nemen…

Als het dan nog eens een ochtendvlucht betreft die vertrekt vanuit Charleroi, terwijl “verkeerd rijden op de autostrade” al jaren staat te blinken op mijn cv (mijn vrienden bulderen verder)… dan heb ik even een kleine error bovenaan.

Niet voor niets boek ik dus samen met mijn vlucht ineens ook een kamer in een less fancy hotelletje aan de luchthaven waar ik wellicht om 4u ’s nachts wakkerschiet uit schrik om me te overslapen. Dat ik alleen op een kamer lig en er in dat hotel geen lekker avondeten of gezelligheid te bespeuren is, daar trek ik mij even niets van aan. Ik neem gewoon mijn eigen slaatje en een fleske bubbels mee om mij gezelschap te houden, suuuuper chill enal.

Voor 2 personen

Ingrediënten

Voor de salade

 • 300g krielpatatjes
 • 200g gekookte linzen
 • 400g tomatenmix (verschillende kleuren en formaten)
 • 1 avocado
 • 200g edamamebonen (gekookt en ontdaan van de harde pel, vers te vinden bij Albert Heijn of in de diepvries bij de meeste supermarkten)
 • 1kl za’atar
 • 1 el pistache nootjes

Voor de dressing

 • Sap van 1 citroen
 • 2el tahini
 • 50ml water
 • 1el sojasaus

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 220°C.
 2. Snijd de krieltjes door midden en meng ze met wat olie. Doe de krieltjes over in een ovenschotel en bestrooi met peper en zout. Schuif in de oven gedurende 15min.
 3. Snijd de tomaten in kwartjes en de avocado in schijfjes.
 4. Meng de tomaten en avocado met de linzen en de edamamebonen en kruid met peper, zout en za’atar.
 5. Meng de ingrediënten voor de dressing met mekaar.
 6. Doe de salade in een schaal en meng de krieltjes eronder. Druppel tot slot de tahini dressing over de salade en werk af met gehakte pistache.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.