
Het leven kan scone zijn!
Deze scones zijn perfect als brunch! Door de romige burrata (in plaats van de traditionele clotted cream bij scones) zijn ze niet te zoet. Bovendien maakt de zelfgemaakte confituur het lekker fruitig.
De scones kan je trouwens perfect invriezen en de avond voor de brunch laten ontdooien. De confituur kan eveneens op voorhand gemaakt worden, deze bewaart een 2tal weken in een weckpot in de frigo. Genieten van het gemak!
Ingrediënten voor 2 personen
Voor de scones
- 175g (volkoren)bloem
- 100 ml melk
- 2tl bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- Snuf zout
Voor de confituur
- 100g abrikozen
- 30g confituursuiker
Voor de afwerking
- 200g feta
- 2 abrikozen
- Lavendel (optioneel)
Recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de abrikozen en de confituursuiker in een kookpot en breng aan de kook. Roer voldoende om en laat 4 minuten doorkoken. Neem een staafmixer en mix tot een gladde confituur. Giet over in een bokaal of weckpot en laat afkoelen terwijl je de andere ingrediënten bereidt.
- Doe alle ingrediënten voor de scones in een kom en kneed tot een stevig deeg.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 centimeter en steek er met een ring scones uit.
- Leg de scones op een met bakpapier bedekte bakplaat (bestrijk eventueel met wat eigeel) en plaats in de oven gedurende 10 minuten.
- Haal de scones uit de oven en laat afkoelen.
- Doe ondertussen 150g feta in een blender of keukenrobot en laat blenden tot een crème.
- Snijd open en beleg met schijfjes abrikoos, een flinke lepel fetacrème, een lepel confituur, en lavendel.

