Tagliatelle met mosseltjes en tomatensaus

Who needs muscles if you can have mussels?

Of de maand nu een -r bevat in de naam of niet, dat trek ik me eigenlijk weinig aan. Als ik zin heb in mossels, eet ik ze gewoon. Het liefst op een mooie zomeravond na een strandwandeling aan de kust. Laatst at ik een heerlijke kom mossels in de Philippine, thé place to be voor dit lekkernij. Maar het gebeurt ook wel eens dat ik ze thuis klaarmaak.

Alleen, omdat ik geen terras heb vind ik thuis mossels eten niet zo prettig vanuit een grote pot. Ik maak er liever een lekker gerechtje mee, zoals deze versie met tagliatelle en tomaat. Super jummie en perfect tijdens alle maanden met een -r, en alle andere maanden ;-).

Enjoy!

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 5 stengels groene selder
  • 2 ui
  • 160g tagliatelle
  • 1.5 kg mossels met schelp
  • 6 tomaten
  • 1 hand kerstomaten
  • 2 teentjes look
  • 1 citroen
  • Verse peterselie

Recept

  1. Leg de mossels in een grote pot koud water en spoel grondig. Maak ze proper door ze te ontdoen van de “baard” en leg opnieuw in vers koud water.
  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snipper de ui fijn en snijd de stengel selder in stukken.
  4. Verhit wat olijfolie in een heel grote kookpot en fruit de helft van de ui en selder. Voeg de mossels toe, zet het deksel op de kookpot en schud 2 maal flink met de pot. Laat de kookpot met het deksel staan op een laag vuur gedurende 5 minuten en haal vervolgens van het vuur.
  5. Snijd de tomaten in blokjes en pers de look. Fruit de look met de overige ui en selder in een pan en voeg de tomaten toe. Laat pruttelen gedurende een 8 tal minuten.
  6. Voeg vervolgens de kerstomaten en tagliatelle toe en roer alles goed onder mekaar. Kruid stevig met peper en een snuf zout. Voeg het sap van de citroen toe en haal de pan van het vuur.
  7. Hak de peterselie fijn en meng een deel onder de tagliatelle.
  8. Verdeel de pasta over de borden en schep er de mossels over, werk af met peper en verse peterselie. TIP: ontdoe bij het dresseren het grootste deel van de mossels van hun schelp en werk af met een 5tal mossels in de schelp, dat eet makkelijker.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.