You know you are an adult when you choose tagliata van beef in plaats from hespenworst on your broodjes!
Als mijn mama vroeger de vraag stelde welk vleesje er op mijn brood mocht koos is zonder pinken standaard voor lunchworst. Je weet wel, het kleinere broertje van hespenworst, gespikkeld door een overload aan ‘verse tuinkruiden’. Op die manier had ik dan ineens ook mijn dagelijkse portie vitamines binnen…
Heel blij voor mijn mama dat ze tegenwoordig niet meer voor mijn brooddoos moet instaan, want tagliatabroodjes met tomatensalsa prepareren voor je kinderen is alleen maar fijn als je er zelf mag van meesmullen ;-).
Kleine tip wanneer je dit gerechtje maakt, het is nog lekkerder met iets van zachte kaas zoals burrata, mozzarella of feta erbij ;-).
Enjoy!

Voor 2 personen
Ingrediënten
- 3 grote tomaten
- 1 hand aardbeien
- ½ rode ui
- 2 el granaatappelpitten
- 2 el olijfolie
- 4 pitabroodjes
- 300g beefsteak
- 1el steakkruiden
- 3 takjes aalbessen
- 1 hand rucola
- Verse basilicum
- optioneel: 1 burrata (of andere romige kaas)
Recept
- Snijd de aardbeien en tomaten in blokjes, snipper de ui fijn en doe samen met de granaatappelpitten in 1 kom.
- Roer onder de olijfolie en kruid met peper en zout. Doe in een kommetje en werk de salsa af met aalbessen.
- Verhit wat boter in een antikleefpan en laat goed heet worden. Schroei de steak langs beide zijden bruin en kruid af met steakkruiden of Provençaalse kruiden en peper en zout.
- Stop de pitabroodjes ondertussen in de broodrooster en laat grillen.
- Snijd de steak in plakken en leg op een houten plank. Serveer de pitabroodjes met het vlees, de salsa, rucola, verse basilicum en burrata of een andere zachte kaas (voor extra romigheid).