Herfstsalade met geroosterde groenten, orzo, quorngehakt en kikkererwten

Sinds ik terug ben van surfvakantie heb ik zoveel cravings naar pokébowls dat ik het ‘alles in hoopjes leggen’ principe ervan volledig heb overgenomen en doorgetrokken in alles wat ik klaarmaak.

Toegegeven, mijn lasagne bolognaise heeft er ooit al beter uitgezien, maar deze herfstsalade is dan weer hét bewijs dat het ook bij 15 °C voelt alsof Biarritz om de hoek ligt, mijn dummie surfskills zonet voor een sinusinfectie (#moeternogzoutwaterzijn) zorgden en de kreeft in het visrestaurant vanavond jaloers zal zijn op het kleurtje van m’n niet-ingesmeerde rug. Gotta loooove the summer!

Hoog summer gehalte zonder een verbrande rug en sinusitis van het zeewater? Herfstige pokébowl at your service!

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 140g orzo (drooggewicht)
  • 100g kikkererwten uit bokaal 
  • 1kl ras-el-hanout
  • ½ gele of groene courgette
  • 2 gegrilde paprika’s uit bokaal
  • 200 gram quorngehakt
  • 1tl komijn
  • 1 hand rucola
  • 50g feta
  • Verse kruiden zoals oregano, dragon, basilicum ….

Recept

  1. Kook de orzo in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af met koud water en meng er wat olijfolie onder. Kruid met peper en zout en zet langs de kant.
  2. Dep de kikkererwten droog, meng met de ras-el-hanout en leg ze verspreid op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10min.
  3. Snijd de courgette in plakken en bak deze in olijfolie in een antikleefpan of een grillpan. Kruid met peper en zout en zet even opzij. Snijd ook de paprika’s in grote stukken.
  4. Bak tot slot het quorngehakt even kort aan met de komijn in de pan van de courgettes.
  5. Start met het samenstellen van de salade. Neem hiervoor 2 diepe borden waarin je een hoop rucola langs de zijkant legt. Leg daarnaast de courgette, het quorngehakt, de paprika en de orzopasta. Verkruimel de feta over de bovenkant van de salade en werk af met de krokante kikkererwten en verse kruiden. Kruid bij met peper en zout en overgiet elk bord met 1 eetlepel olijfolie.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.