This is what ‘uitstelgedrag’ looks like…
Ik zit volop in de herfst-ontkenningsfase (als dat al een woord is). Elk jaar rond deze tijd moet mijn humeur er een beetje aan geloven omwille van de druilerige regendagen. Dat zonnetje is namelijk mijn beste vriend!
En ondanks het feit dat we mijn beste vriend nauwelijks gezien hebben de afgelopen maanden kan ik u vertellen… de momenten dát we mekaar zagen … oh boy, heb ik genoten!!! Dat gevoel nog een klein beetje langer rekken door deze zomerse salade met verse tonijnsteak en gegrilde nectarine lijkt mij dan ook zeeeeeer hard te rechtvaardigen, nietwaar BFF?

Salade met gegrilde tonijn en perzik
Voor 2 personen
Voor de vinaigrette
- 2 el sesamolie
- 1 el honing
- 1 el sojasaus
- ½ limoensap
Ingrediënten
- 200g verse tonijnsteak
- 1 nectarine
- 2 handen rucola
- 10 radijzen
- ½ komkommer
- 2 koffielepels sesamzaad
- 2el wakame (gekocht bij Colruyt, maar ook te vinden in Carrefour of AH)
Recept
- Maak eerst je vinaigrette, meng hiervoor alle ingrediënten samen in een kommetje tot de honing is opgelost in het geheel. Zet opzij terwijl je de salade bereidt.
- Snijd de nectarine in maantjes en verhit een grillpan. Vet de pan in met wat olie en grill de stukken nectarine langs beide zijden. haal uit de pan en leg even opzij.
- Snijd de radijs in schijfjes en de komkommer in slierten (dat gaat het makkelijkste met een mandoline of een dunschiller).
- Verspreid op elk bord een hand rucola met daartussen de slierten komkommer opgedraaid, de nectarine stukken, enkele hoopjes wakame en de radijzen.
- Neem opnieuw de grillpan, laat ze heet worden, vet ze een klein beetje in en schroei de tonijnsteak langs weerzijde gedurende een 6 tal minuten in totaal. Kruid met peper en zout. Laat de tonijn een 2tal minuten rusten en snijd in plakjes.
- Schik de plakken tonijn op de salade, kruid de salade met peper en zout en werk af met sesamzaadjes en de zelfgemaakte vinaigrette.