One-pot penne met quorngehakt, wortel en kikkererwten

Van pier naar pol, van opdracht naar goal. Dat moet zowat de meest passende omschrijving zijn van “Het leven zoals het is, Silke Van Engeland”.

Hoewel de naam Fabrique ooit werd gekozen omdat ik het wel romantisch vond klinken (vreemde perceptie van romantiek, bij nader inzien), past hij vandaag de dag verdacht goed bij de status van mijn brein op vele momenten. Een 20tal gedachtenmachines die aan het draaien zijn en opdrachten, mails en sociale uitjes die ik aan de lopende band behandel. In dat alles verlies je wel eens de overview op die bewuste fabriek, weet je wel.

Begrijp me niet verkeerd, I luuuuve my life, 100%. Maar zo af en toe eens afstand nemen van de lopende opdrachten in mijn bedrijf en de topmensen in mijn privé leven, kan toch eens verhelderend werken.

Daarom besloot ik deze week op verplaatsing te gaan en te werken aan mijn bedrijf in plaats van in mijn bedrijf. Broeden op nieuwe ideeën, heroriënteren, inspireerde meetings aangaan met andere ondernemers en tussendoor nog eens gewoon koken met wat er in de frigo ligt voor mezelf en Virginie… Ewel eh, soms heb ik echt goeie ideeën.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 5 wortels, in halve schijfjes
  • 1kl komijn
  • 1kl oregano, gedroogd
  • 400g tomatenblokjes uit blik
  • 200ml water
  • 2 pruim tomaten, in grove stukken
  • 140g penne, droog gewogen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 200g quorngehakt
  • 100g kikkererwten uit blik, afgegoten
  • 100g feta
  • Verse oregano
  • Olijfolie

Recept

  1. Fruit de ui in wat olijfolie in een grote kookpot en laat de wortels meestoven. Kruid met peper, zout, gedroogde oregano en komijn.
  2. Voeg de tomatenblokjes, het water en pruimtomaat toe samen met de balsamicoazijn en penne. Roer alles onder en laat 15-20min pruttelen, met deksel, tot de penne gaar is.
  3. Meng de kikkererwten en het quorngehakt onder de penne en laat nog een 3tal minuten op een laag vuur staan om op te warmen. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  4. Schep de pasta over in de borden of schaal en werk af met verbrokkelde feta, verse oregano en een scheutje olijfolie.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.