Gekarameliseerde rode kool met zoete aardappel, appel en falafel

Wauw, het moet een eeuw (neen, ik overdrijf nooit) geleden zijn dat ik nog eens een recept postte op mijn pagina. Zonder overdrijven (want dat doe ik dus nooit) kook ik de laatste maanden zoveel recepten voor klanten en het boek dat ik er niet toe kom om nog eens in de potten te roeren voor mezelf. Het eten van de shoot in mijn (sorry milieu) microgolf, en in een ping heb ik eten.

“Wat een luxe” hoor ik u al zeggen, Gerard. En Gerard heeft absoluut gelijk, ik ben een gelukkige vrouw met een super zalige job!

En toch, toch is het ook echt eens dikke fun om gewoon volledig mijn zin te kunnen doen en alle remmen los te laten. Op een verloren gelopen restje rodekool bijvoorbeeld. Onder het marketingargument “Kant-en-klare producten zijn naar het schijnt helemaal in!” heb ik er mijn lievelings-falafels van de Colruyt in Ledeberg met veel lef bij geknald!

Dit gerechtje met gekarameliseerde rodekool, zoete aardappel, appeltjes, geitenkaas en falafel zal je volledig omverblazen (al is dat misschien lichtjes overdreven).

Voor 2 personen

 • 1 appel
 • 2 middelgrote zoete aardappels
 • 10 Boni falafelballetjes uit de diepvries
 • Olijfolie
 • 100g zachte geitenkaas, brokkelbaar
 • ½ rode kool
 • 2el scheutjes
 • ½ el honing
 • Za’atar

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 200C°
 2. Snijd de zoete aardappel in wedges en de appel in partjes met schil. Leg de aardappels op een met bakpapier bedekte bakplaat en strijk in met olijfolie. Bestrooi met za’atar en schuif gedurende 15min in de oven.
 3. Leg de appel en falafelballetjes erbij, brokkel de geitenkaas over de aardappelwedges en schuif nog 12min in de oven, maar verlaag naar 180°C.
 4. Maak de rodekool flinterdun met behulp van een mandoline en wok heel kort zodat hij krokant blijft. Kruid met peper en zout en blus met balsamicoazijn. Laat deze inkoken.
 5. Schik alles op een bord, overgiet met extra olijfolie, wat honing en kruid met peper, zout en za’atar.
 6. Werk eventueel af met scheutjes.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.