Kersthapjes met Maredsous kazen

Mijn mama is er na al die jaren met een ondernemende dochter gewend aan geraakt om 2 weken na datum haar Moederdagsbrunch in ontvangst te nemen. In die mate dat ze nog net niet “Moh, je bent een week te vroeg” zegt wanneer ik maar een weekje te laat ben.

De afgelopen maanden zag ze mij meer al joggend langs de schelde, vanuit haar autoraam op weg naar het werk, dan thuis in de zetel tussen de hapjes en de cava (vooral dat van de cava vinden we allebei écht jammer).

Maar klagen doet ze nooit, in tegendeel! Even Whatsapp’en of ze een helpende hand kan zijn, dat is meer haar stijl. En laat het nu net die helpende hand zijn die ik perfect kon gebruiken op de mijn apero foto’s deze week. Dat we daarna de aperohapjes met Maredsouskazen voor kerstavond konden voorproeven bij een glaasje bubbels, dat was op z’n zachtst gezegd… mooi meegenomen!

Merci mama om ALTIJD een helpende hand te zijn, ook soms letterlijk!

Apero voor 4 personen

Voor de wandelstok

  • 4 sneetjes Maredsous Caractère
  • 8 sneetjes briochebrood (of 4 grote sneden)
  • 8 tl vijgencompot of compot/confituur naar keuze
  • Verse tijm

Voor de kaaskroketblokjes

  • 1 blok Maredsous Tradition
  • Panko
  • 1 ei
  • Bloem
  • Verse peterselie

Voor de zoete aardappeltoastjes

  • 1 zoete aardappel
  • ½ Maredsous Fagotin daslook
  • 1el cranberry
  • Pecannoten
  • Honing
  • Verse rozemarijn

Recept

Voor de wandelstok

  1. Maak met een rond uitsteekvormpje rondjes uit de brioche en de Maredsous Caractère.
  2. Besmeer de brioche met compot en leg de kaas en briocheplakjes afwisselend in de vorm van een wandelstok. Werk af met verse tijm.

Voor de kaaskroketblokjes

  1. Ontdoe de blok Maredous tradiotion van zijn korst en snijd in kleine kubusjes.
  2. Haal de blokjes achtereenvolgens door de bloem, geklutst ei en de panko.
  3. Frituur de blokjes in een hete frietketel en serveer met verse peterselie.

Voor de zoete aardappeltoastjes

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de zoete aardappel in plakken en smeer ze in met olijfolie.
  3. Leg ze in de oven op een met bakpapier bedekte bakplaat gedurende 15min. Draai ze halverwege baktijd om en leg op elk plakje en plakje Maredous fagotin. Zet opnieuw in de oven.
  4. Werk af met honing, pecannoten, cranberry en verse rozemarijn.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.