Tagliatelle van pastinaak met kokospompoensaus en eendenborst

Voor alle leden uit de “van de laatste knip” club! Ik kom jullie, als erevoorzitter, graag ter hulp met een last minute kerstrecept dat je perfect tussen de overdosis aan cadeaushoppings kan proppen!

Alles aan dit gerecht is perfect voor te bereiden, enkel de eendenborstjes moet je à la minute bakken.

Thank me later! 😉

Voor 2 personen

  • 2 kleine pastinaken
  • ½ butternut pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 150ml kokosroom uit blik
  • 1kl currypasta
  • 1tl gele kurkuma
  • 1 hand champignons, in schijfjes gesneden
  • 2 eendenborsten
  • 1 kleine hand pistache noten, gehakt

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de pastinaak en maak er slierten van met een dunschiller. Zet even opzij.
  3. Snijd de pompoen in stukken en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat samen met de gepelde look en grof gesneden ui. Besprenkel met olijfolie en kruid stevig met peper en zout.
  4. Schuif gedurende 25 minuten in de oven. Controleer of de pompoen gaar is en doe het geheel in een blender of foodprocessor, laat blenden tot een smeuïge crème.
  5. Voeg de kokosroom, currypasta en kurkuma toe aan de crème en laat nog even blenden. Heb je graag een meer lopende saus, voeg dan wat extra kokosroom toe. Kruid bij met peper en zout.
  6. Doe de saus in een kookpotje en verwarm op een laag vuur terwijl je de andere ingrediënten klaarmaakt.
  7. Breng water aan de kook en kook de pastinaakslierten gedurende 1minuut in het water. Giet af en houd warm.
  8. Verhit wat boter in een pan en kerf de vetkant van de eendenborsten in met een mes, in kruismotief.  Leg de eendenborsten met de vetkant naar onder in de pan en laat gedurende 7 minuten bakken. Draai om, kruid met peper en zout en laat opnieuw 7 minuten bruin bakken.
  9. Draai de eendenborsten in een zilverpapier en gooi de gesneden champignons in de pan. Bak ze mooi bruin.
  10. Dresseer de pastinaak op het bord met de pompoensaus en champignons erboven. Leg de plakjes eendenborst er bovenop en werk af met de gehakte pistache.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.