Smashed potatoes met rode pesto en parmezaan

Rechtover een frituur wonen waarbij je keuken uitkijkt op de snacktoog is niet altijd easy peasy te noemen.

Buiten het feit dat ik reeds menig bezoekers hiermee de gratis ijsbreker “als het eten straks niet lekker is kan ik hier tegenover nog om een pakje gaan” heb bezorgd, is er maar weinig aan. Een paprika snijden terwijl de 20ste portie frieten van de avond net in zijn badje wordt gesmeten voor je neus… het heeft iets ironisch.

Maar gisteren, toen ik mijn krieltjes stond te pletten en ze vervolgens met een parmezaankorstje uit de oven haalde dacht ik terwijl ik naar binnen keek bij de buren van de frituur “Eat this!”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 400g krielpatatjes
  • 2el rode pesto
  • 2el parmezaan, geraspt
  • 2el pijnboompitten
  • 20tal kerstomaatjes, aan trosje
  • Verse oregano
  • Verse salie

Recept

  1. Breng een pot licht gezouten water aan de kook en kook de krieltjes gedurende 10 minuten tot ze gaar zijn.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  3. Snijd de krieltjes overlangs open en leg ze met het snijvlak naar onder op een met bakpapier bedekte bakplaat. Druk met een vork de krieltjes plat en besmeer ze met rode pesto.
  4. Bestrooi de krieltjes met de geraspte parmezaan en pijnboompitten.
  5. Leg de kerstomaten tussen de krieltjes op de bakplaat. Kruid met peper en zout en schuif de plaat in de oven gedurende 20 minuten. Verlaag eventueel de oven mochten de aardappels te snel bruin worden.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en werk af met verse oregano en salie. Serveer bij een lekker stukje rood vlees met eventueel wat rucola.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.