Die ene emoticon je beter niet random naar één van je klanten stuurt, ookal werk je in de foodwereld…
Zoveel verschillende betekenissen, zoveel verschillende bereidingswijzen. Gotta luuuuuuv aubergines!!!! 🍆
Deze gelakte aubergines met misopasta zijn trouwens mega yummie! Je maakt ze perfect op voorhand klaar voor de lunch of serveert ze als bijgerecht bij een BBQ. Zelfs de moeite waard om eens aan 1 van je klanten te serveren 😉 .

Voor 2 personen
- ½ rode ui, in halve ringen
- 2el rode wijn azijn
- 1el honing
- 2 aubergines
- 1kl misopasta
- 1 limoen, sap
- 1/2el sojasaus
- 1el sesamolie
- 1kl geroosterd sesamzaad
- 4el yoghurt
- 1 snuf chiliflakes
- 1 avocado
- Verse munt
- Verse koriander
- 1 lenteui, fijngesnipperd
- 5 radijzen, in schijfjes
Recept
- Doe de rode ui samen met de rode wijn azijn, honing en 4el water in een bokaal. Schud goed en zet minstens 1u in de frigo.
- Verwarm de oven voor op 180°C en meng de misopasta, limoensap en sojasaus tot een homogeen sausje.
- Snijd de aubergines overlangs in 4, maak groefjes in de aubergines en besmeer ze met misosaus. Schuif in de oven gedurende 25min.
- Meng ondertussen de yoghurt met peper, zout, sesamolie en fijngesnipperde munt.
- Haal de aubergines uit de oven en schik ze samen met plakjes avocado op een bord.
- Druppel de yoghurt over de aubergine stukken en werk af met opgelegde rode ui, radijs schijfjes, verse munt, verse koriander chiliflakes, lenteui en geroosterd sesamzaad.