One-pot spaghetti met linzen

Ik ben een echt sociaal beestje. Zo eentje dat liever tussen 10 tetterende vriendinnen, die mekaar amper verstaan terwijl ze over hun liefdesleven kakelen, zit dan een avond alleen in de zetel door te brengen.

Mijn oren zijn ondertussen gewoon aan al dat gekakel, maar af en toe zijn het mijn lijf en brein die tegenpruttelen (party poopers). Dus zo nu en dan gun ik mezelf een kleine social break, vroeger beter door mij bekend als ‘horror moment’. Dan trek ik mijn frigo open, zet de muziek op vollenbak, begin zonder plan in de potten te roeren en kegel mij dan met diezelfde potten in de zetel.

Zo lang kon ik maar niet wennen aan die ‘m-eat, myself and I” avonden, nu kan ik niet meer zonder! Deze one-pot spaghetti met linzen is een restantje van één van zo’n avonden. Ideaal voor wanneer jouw party poopers nog eens aan het werk zijn.

Voor 2 personen

 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 teentje look, gepest
 • 1 rode puntpaprika, in blokjes
 • 1 gele paprika, in blokjes
 • 4 wortels, ik blokjes
 • 400g tomatenblokjes uit blik
 • 100ml rode wijn
 • 1el spaghettikruiden
 • ½ el gedroogde oregano
 • 140g spaghetti
 • 250g linzen uit blik, uitgelekt (komt overeen met 1 blik)
 • Verse oregano
 • Parmezaan

Recept

 1. Stoof de ui en look met wat olijfolie in een kookpot. Voeg de wortels en paprika toe en bak ze mee. Kruid tussendoor al even met wat peper en zout.
 2. Voeg de tomatenblokjes toe en vul het blik opnieuw met water. Doe ook het water met de rode wijn in de kookpot. Breng aan de kook met peper, zout, spaghettikruiden en oregano.
 3. Van zodra de saus kookt doe je de pasta erbij. Geef de slierten even de tijd om week te worden en duw ze vervolgens volledig onder. Laat pruttelen gedurende 10-15min. Controleer of de pasta gaar is.
 4. Van zodra de pasta gaar is voeg je de linzen toe en laat nog 1min mee warmen met de saus.
 5. Serveer in een diep bord met parmezaan en verse oregano.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.