Paasbrunch: Bananenbrood met frambozen, mascarpone crème en vers fruit

Let’s go bananas this easter!

I know I know, niet direct het meest wereldschokkende gerecht. Maar geef toe, we all like it dat die 500 rotte bananen in uw keuken een tweede leven krijgen, toch?

Minder schuldgevoel in je hoofd, meer jummy food in je maag … iedereen content!

Top ze met een overdosis ongezonde mascarpone crème en wat gezond fruit (om je brein te misleiden).

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor het bananenbrood

  • 3 gele banaan
  • 3 ei
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 10 druppels vanille-essence
  • snuf zout
  • 1 hand frambozen
  • Optioneel voor de toppings: kokosrasp, chocolade nibs, frambozen, noten, zaden …

Voor de mascarpone crème

  • 100g mascarpone
  • 100g roomkaas
  • 70g bloemsuiker

Voor de toppings

  • 1 hand verse frambozen en blauwe bessen
  • 1 bloedappelsien, in halve schijfjes
  • 1 hand hazelnoten, gehakt
  • 2el pindakaas (100% pinda)
  • 2el rode vruchten confituur
  • Verse munt

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe alle ingrediënten voor het beslag, behalve de frambozen, in een blender of keukenrobot en blend tot een glad mengsel.
  3. Neem een bakvorm, bekleed deze met een bakpapier en giet het beslag erin over.
  4. Duw de frambozen in het deeg en zet in de oven gedurende 25-30 minuten.
  5. Meng ondertussen voor de mascarpone crème de mascarpone met roomkaas en bloemsuiker tot een smeuïge crème.
  6. Leg op elk bord 2 plakken bananenbrood met enkel lepels mascarpone crème. Werk de bordjes af met het fruit, de noten, pindakaas, confituur en verse munt.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.