Paasbrunch: Easter bunny croissantrolls met smeerkaas en bacon

Haas je! Want voor je het weet heeft je tafelgezelschap ze allemaal naar binnen gesmikkeld.

Deze croissant haasjes zijn een variant op de gekende cinnamon rolls, alleen hebben ze een hartige vulling van Maredsous smeerkaas (met ham) en bacon reepjes. Je kan ook varianten maken op het recept, zo kan je kiezen voor de gewone Maredsous smeerkaas in combinatie met gerookte zalm of de geitenkaas Maredsous met stukjes vijg en honing.

Laat de inspiratie de vrije loop zou ik zeggen ;-).

En geniet van jullie brunch!

Ingrediënten

Voor 5 croissantbunnies

  • 125g Maredsous smeerkaas ham light
  • 1 rol croissantdeeg (type Danerolls)
  • 75g bacon reepjes
  • Verse tijm
  • Verse peterselie, gesnipperd

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het croissantdeeg uit en besmeer over de volledige oppervlakte met smeerkaas.
  3. Bestrooi het deeg met de bacon reepjes, maar laat langs de rechter zijde een 10tal centimeter over.
  4. Rol het deeg op over de langste zijde tot een dikke rol en houd het stuk zonder bacon onopgerold.
  5. Snijd 5 rollen uit het deeg en plooi het vrije stuk op het einde op tot oortjes.
  6. Leg de bunnies op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met tijmblaadjes. Schuif in de oven van 180°C gedurende 12-15min.
  7. Werk af met fijngesnipperde peterselie en zet op de brunchtafel.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.