Moederdag picknick met kaas en witloofchutney

Mijn mama ziet soms (ik ben een pro in minimaliseren) af met mij! Met een propvolle privé- en professionele agenda kom ik er meestal pas 2 dagen voor datum achter dat het bijna Moederdag is. Die ene dag waarop ik alle schade van het afgelopen jaar kan rechtzetten heb ik dus per ongeluk al een weekend zee met vriendinnen geboekt (wist ze nog niet, bij deze … sorry mamaaaaa!).

Gelukkig heb ik de beste mama van de hele wereld, die dat ALTIJD begrijpt (nu durft ze niet anders meer dan te knikken).

Uitgebreid koken zit er dus niet in, maar op zich wil ze vooral Q-time met haar dochter (of dat maak ik mezelf toch wijs). Een zalige lente picknick met goeie kaaskes en een full body wijntje zijn dan ook mijn life savers voor een geslaagde (belated) Moederdag. De super snelle zelf gemaakte witloof chutney voor erbij geven haar (lees: mij) het gevoel dat het geheel toch home made is.

Wil jij ook punten scoren met een heerlijke lente picknick bij je madre? Het recept voor de witloofchutney en zelf gekochte kazen van Maredsous staat hieronder.

Voor 4 personen

Ingrediënten  

 • 1 Maredsous Fagotin
 • 1 blok Maredsous Tradition
 • Enkele plakjes Maredsous Senstations
 • Druiven OF ander brood
 • Notenbrood
 • Noten en gedroogde vruchten
 • Olijven
 • Lekker drankje, afgewerkt met verse munt en een schijfje citroen

Voor de witloofchutney

 • 2 stronken witloof, fijngesnipperd
 • 2el water
 • 2el confituursuiker
 • 1el witte wijnazijn

Recept

 1. Stoof het witloof aan in een klontje boter tot het zacht is. Voeg vervolgens de suiker, azijn en het water toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen gedurende 20min met het deksel erop. Doe over in een weckpotje en zet in de koelkast tot de picknick van start gaat.
 2. Schik alle kazen op een mooie plank en serveer met notenbrood, druiven, noten, olijven en een lekker drankje

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.