Frisse salade van geroosterde zoete aardappel, wortel en groene asperge met geitenkaas dressing

I proudly present to you: de picknick setting die er op foto altijd eleganter uitziet dan in real life.

Ondertussen woon ik reeds 3 jaar op een appartement zonder terras. Om dat ‘gemis’ te compenseren kocht ik mij bij het intrekken in dat bewuste appartement ineens ook een picknickmand (perfect excuse, right?). In mijn hoofd het meest morantische idee ooit, in realiteit vaak de grootste braspartij ooit.

Begrijp me niet verkeerd, ik geniet enorm van de zalige zomer momentjes op ‘mijn’ Zandberg in Heusden city. Maar de eerlijkheid gebiedt mij om toe te geven dat het er niet altijd even elegant aan toe gaat als op de stories. Zo zorgde menige windstoot er reeds voor dat mijn glas sangia niet alleen het picknickdeken van een nieuw kleurtje voorzag, maar ook het zand wat extra fruitvitamines toereikte.

Kortom, een romantische picknick, niet direct first date materiaal, wel ideaal om hilarische herinneringen te maken met alle toppers die teken wat zand in hun glas en bord kunnen.

En als je er mentaal klaar voor bent kan ik je alleen maar aanraden om deze top salade van geroosterde zoete aardappel, wortel en groene asperge met geitenkaas dressing van Maredsouskaas in die picknickmand te zwieren.

ENJOY!

Voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 2 zoete aardappels
  • 2 wortels
  • 200g groene aspergepunten
  • 2 bosjes radijzen
  • Olijfolie
  • 1kl honing
  • 1 zakje rucola
  • 2 avocado’s
  • 400g edamame, voorgekookt en enkel de erwten
  • 1 vlootje Maredsous geitenkaas smeerkaas
  • 1el maanzaad
  • 1el pompoenpitten
  • 1tl chilivlokken

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de zoete aardappel en wortels in blokjes en leg ze samen met de groene aspergepunten en gehalveerde radijsjes in een ovenschotel.
  3. Meng alle groenten met een flinke scheut olijfolie en kruid met peper en zout en overgiet met enkele druppels honing. Schuif in de oven gedurende 20min.
  4. Haal de groenten uit de oven en laat een 10tal minuten afkoelen.
  5. Verdeel de rucola over de borden en verspreid de geroosterde groenten, edamame bonen en plakjes avocado erover.
  6. Doe de smeerkaas in een microgolf bestendig potje en zet 2min in de microgolf terwijl je om de 30sec even alle omroert.
  7. Overgiet daarna de salades met de lopende geitenkaas en werk af met maanzaad, pompoenpitten en chilivlokken.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.