Omdat 🍆 altijd een goed idee is, toch? Speciaal voor de gelegenheid (die geen gelegenheid is, maar ik hang al eens graag de slingers buiten for no reason) dook ik in onze soon to be garden om deze gevulde aubergines met linzen en feta klaar te maken. Heerlijk genoten van het open air kookmomentje, en […]
Frisse salade van geroosterde zoete aardappel, wortel en groene asperge met geitenkaas dressing
I proudly present to you: de picknick setting die er op foto altijd eleganter uitziet dan in real life. Ondertussen woon ik reeds 3 jaar op een appartement zonder terras. Om dat ‘gemis’ te compenseren kocht ik mij bij het intrekken in dat bewuste appartement ineens ook een picknickmand (perfect excuse, right?). In mijn hoofd […]
Frozen raspberry smoothie bowl met toppings van Pit & Pit
Top it like it’s hot, top it like it’s hot (or frozen)! Alles wat ik kook in mijn leven, wordt bedolven onder een berg toppings. In de eerste plaats voor de smaak, of course ook voor het zalige uitzicht, maar al helemaal voor het (nog uit te vinden) hormoon dat vrijkomt in mijn lichaam bij […]
Moederdag picknick met kaas en witloofchutney
Mijn mama ziet soms (ik ben een pro in minimaliseren) af met mij! Met een propvolle privé- en professionele agenda kom ik er meestal pas 2 dagen voor datum achter dat het bijna Moederdag is. Die ene dag waarop ik alle schade van het afgelopen jaar kan rechtzetten heb ik dus per ongeluk al een […]
Paasbrunch: Huevos rancheros
Ik wens iedereen een Paasbrunch waarbij de caserollen en pannen ‘bomma style’ gewoon op de tafel staan en waarbij de Paaseieren nog geen chocoladesaus zijn wanneer je ze eindelijk spot. Happy easter! PS: extra zalig trouwens wanneer die pannen er nog eens (totaal niet bomma style) fancy smancy uitzien, zoals deze LEO pannen van BergHOFF […]
Paasbrunch: Easter bunny croissantrolls met smeerkaas en bacon
Haas je! Want voor je het weet heeft je tafelgezelschap ze allemaal naar binnen gesmikkeld. Deze croissant haasjes zijn een variant op de gekende cinnamon rolls, alleen hebben ze een hartige vulling van Maredsous smeerkaas (met ham) en bacon reepjes. Je kan ook varianten maken op het recept, zo kan je kiezen voor de gewone […]
Paasbrunch: Bananenbrood met frambozen, mascarpone crème en vers fruit
Let’s go bananas this easter! I know I know, niet direct het meest wereldschokkende gerecht. Maar geef toe, we all like it dat die 500 rotte bananen in uw keuken een tweede leven krijgen, toch? Minder schuldgevoel in je hoofd, meer jummy food in je maag … iedereen content! Top ze met een overdosis ongezonde […]
Paasbrunch: warme botersandwich met gerookte zalm, groene asperges en caesar dressing
Vanaf vandaag vuur ik Paasbrunch recepten op jullie af, tot ze jullie Paashaas oren uitkomen 🐣. Koploper op de brunch bucket list, deze warme botersandwich met gerookte zalm, groene asperges en caesar dressing. Je kan alles perfect op voorhand bereiden, maar de sandwiches moeten echt het allerlaatste moment in de microgolf, anders drogen ze uit. […]
Geroosterde pompoen met rodecurry en korianderpesto
Geschiedenis was nooit echt mijn ding, maar bij het horen van één specifieke naam stonden mijn oren altijd gespitst. Marie Curry was altijd voor een paar seconden mijn grootste heldin! Dikke teleurstelling wanneer ik voor de zoveelste keer herinnerd werd aan het feit dat ik me aan een potje scheikunde over Mevrouw Curie mocht verwachten […]
Naanbrood met pulled pork
Vorige week was ik twee dagen op de boerderij van Hoeve De Drie Linden voor een shoot met The Nutty Farmer. Mijn eerste voet op de West-Vlaamse bodem voelde instant als thuiskomen. De heerlijke geur van koetjes die de weg naar het toilet kwijt waren, de strobalen die als goud waren op mijn foto’s, de […]