Steak-et-voor-u-niet-zo-nauw? Ik ga toch liever voor een echte wauw. Daarom koop ik mijn rundsvlees altijd bij de lokale slager. Ookal gaat het daar soms wat trager. Bij het eten van een supermarktbeef voel ik mij precies een herkauwer. Daarom kies ik steevast voor vleesjes van bij de beenhouwer. Deze Thai beef salad is lekker exotisch, […]
Verse loempia met kip
Nummel 5 bij de Chinees, beter bekend als “de loempia met kip” is voor mij steeds een echte winnaar. Al maak ik hem nog steeds het allerliefste gewoon zelf. LoempiJA of LoempiNEE? Voor mij is het duidelijk, zolang hij maar krakend vers is en in een mum van tijd op tafel getoverd kan worden zoals […]
Glass noodle salade met kabeljauw & koriander-pesto
Op mijn CV zou ik de interesse ‘koken’ zonder twijfel moeten laten voorafgaan door de term “bezeten”. Wat echter alleen de mensen in mijn dichte omgeving weten is dat deze bezetenheid door eten niet stopt van zodra ik de keuken verlaat. Ik verplaats ze gezellig mee naar de eettafel om daar sans gêne de kookpotten […]
Speltpancakes met maple syrup
Dit gerecht is één van mijn favorieten. Toen ik nog mijn eigen lunch en ontbijtzaak had stond dit gerecht op onze zondagsbrunchkaart. Het is dan ook het ideale gerecht om bij je Paasbrunch te serveren. Kei lekker met een krokant stukje spek bij geserveerd voor dagen dat het net iets meer mag zijn. Het basisrecept […]
Tofu nuggets & Chicken nuggets met frisse dip van zure room
Net zoals Nelly & Kelly sta ik meer dan eens per week voor een groot dilemma. Gezegend met het sterrebeeld “vis” betekent een dilemma echter zoveel als een moment van eindeloze twijfel… Over belangrijke zaken lukt het mij vrijwel altijd om vlotjes knopen door te hakken, maar laat mij nooit kiezen tussen een terrasje in […]
Fishburger met mierikswortelsaus & zoetzure salade
Mijn oma Liesje was een topvrouw! Zo eentje die geen blad voor de mond nam en regelrecht zei wat er op haar maag lag, maar vooral ook wat in haar maag zat. Want dat was altijd SUCCULENT! Tenminste, als het uit haar eigen kookpotten kwam. Bescheidenheid was niet direct één van haar sterkste punten. Zo […]
Boterham met butternut-sinaas confituur, cottage cheese, pecannoten en speculaascrumble
Ken je dat? Dat ene ingrediënt waarvan je, telkens wanneer het in een recept staat, denkt “oh no, ander receptje dan maar”. Een ingrediënt dat je goesting in koken onmiddellijk doet wegebben, alsof de intentie om eraan te starten nooit heeft bestaan. Wel, bij mij is GIST die ene ‘kok blocker’ die een instant ‘skip’ […]
Volkorenspelt lasagne met linzensaus, wortel en ricotta
Ik kan er niets aan doen, wanneer iets me vanaf moment één weet te fascineren, is er 99% kans dat ik mezelf er volledig in verlies. Van hobby’s en verzamelingen tot bepaalde eetgewoontes of favoriete producten. Geloof mij vrij, the struggle is real! Zo was ik ooit “verslaafd” aan Lipton Linea, een frisdrankvariant van Lipton. […]
Lauwe salade geitenkaas met geroosterd witloof, peer, pastinaak en rucola
Ja ik kook graag, da’s zelfs een understatement, maar dat betekent heus niet dat ik altijd zin en tijd heb om 5 uur in mijn keuken te staan. Soms wil mijn hongerige maag gewoon gevuld worden, net als bij iedere andere sterveling. ‘Hangry’ is een begrip dat zonder twijfel met het oog op mij bedacht […]
Paasbrunch testcases
De feestzaal waar we op 12 april ons 5 gangenmenu zullen serveren ziet er exact hetzelfde uit als de 5 gangen waar we onszelf ondertussen al 3 volle weken 24/7 door begeven. De paasslingers zijn, bij gebrek aan geopende knutselwinkels, een door de kids ontworpen aaneenrijging van lege wc rolletje. De paaseieren en gewone eieren […]