Ik ben een echt sociaal beestje. Zo eentje dat liever tussen 10 tetterende vriendinnen, die mekaar amper verstaan terwijl ze over hun liefdesleven kakelen, zit dan een avond alleen in de zetel door te brengen. Mijn oren zijn ondertussen gewoon aan al dat gekakel, maar af en toe zijn het mijn lijf en brein die […]
Miso gelakte aubergines
Die ene emoticon je beter niet random naar één van je klanten stuurt, ookal werk je in de foodwereld… Zoveel verschillende betekenissen, zoveel verschillende bereidingswijzen. Gotta luuuuuuv aubergines!!!! 🍆 Deze gelakte aubergines met misopasta zijn trouwens mega yummie! Je maakt ze perfect op voorhand klaar voor de lunch of serveert ze als bijgerecht bij een […]
Smashed potatoes met rode pesto en parmezaan
Rechtover een frituur wonen waarbij je keuken uitkijkt op de snacktoog is niet altijd easy peasy te noemen. Buiten het feit dat ik reeds menig bezoekers hiermee de gratis ijsbreker “als het eten straks niet lekker is kan ik hier tegenover nog om een pakje gaan” heb bezorgd, is er maar weinig aan. Een paprika […]
Tagliatelle van pastinaak met kokospompoensaus en eendenborst
Voor alle leden uit de “van de laatste knip” club! Ik kom jullie, als erevoorzitter, graag ter hulp met een last minute kerstrecept dat je perfect tussen de overdosis aan cadeaushoppings kan proppen! Alles aan dit gerecht is perfect voor te bereiden, enkel de eendenborstjes moet je à la minute bakken. Thank me later! 😉 […]
Kersthapjes met Maredsous kazen
Mijn mama is er na al die jaren met een ondernemende dochter gewend aan geraakt om 2 weken na datum haar Moederdagsbrunch in ontvangst te nemen. In die mate dat ze nog net niet “Moh, je bent een week te vroeg” zegt wanneer ik maar een weekje te laat ben. De afgelopen maanden zag ze […]
Gekarameliseerde rode kool met zoete aardappel, appel en falafel
Wauw, het moet een eeuw (neen, ik overdrijf nooit) geleden zijn dat ik nog eens een recept postte op mijn pagina. Zonder overdrijven (want dat doe ik dus nooit) kook ik de laatste maanden zoveel recepten voor klanten en het boek dat ik er niet toe kom om nog eens in de potten te roeren […]
One-pot penne met quorngehakt, wortel en kikkererwten
Van pier naar pol, van opdracht naar goal. Dat moet zowat de meest passende omschrijving zijn van “Het leven zoals het is, Silke Van Engeland”. Hoewel de naam Fabrique ooit werd gekozen omdat ik het wel romantisch vond klinken (vreemde perceptie van romantiek, bij nader inzien), past hij vandaag de dag verdacht goed bij de […]
Gegrilde tonijnsteak en nectarine met sesamdressing
This is what ‘uitstelgedrag’ looks like… Ik zit volop in de herfst-ontkenningsfase (als dat al een woord is). Elk jaar rond deze tijd moet mijn humeur er een beetje aan geloven omwille van de druilerige regendagen. Dat zonnetje is namelijk mijn beste vriend! En ondanks het feit dat we mijn beste vriend nauwelijks gezien hebben […]
Herfstsalade met geroosterde groenten, orzo, quorngehakt en kikkererwten
Sinds ik terug ben van surfvakantie heb ik zoveel cravings naar pokébowls dat ik het ‘alles in hoopjes leggen’ principe ervan volledig heb overgenomen en doorgetrokken in alles wat ik klaarmaak. Toegegeven, mijn lasagne bolognaise heeft er ooit al beter uitgezien, maar deze herfstsalade is dan weer hét bewijs dat het ook bij 15 °C […]
Pita met tagliata van beef en tomaten-fruit salsa
You know you are an adult when you choose tagliata van beef in plaats from hespenworst on your broodjes! Als mijn mama vroeger de vraag stelde welk vleesje er op mijn brood mocht koos is zonder pinken standaard voor lunchworst. Je weet wel, het kleinere broertje van hespenworst, gespikkeld door een overload aan ‘verse tuinkruiden’. […]