Hoe graag ik ook kook, van zodra het over het bakken van brood, niet voor niets ‘Pain’ in het Frans, gaat zet ik het liever op een loopje (en niet om de carbs eraf te sporten). Doe mij maar rijzen met een korte –ei, terwijl iemand anders zijn deegbol onder een natte theedoek de hoogte […]
Kip shoarma met aardappelwedges en gebrande mais
Ik ben sowieso team bunsenbranders! Dat gebrande kleurtje en geurtje aan je eten, I love it! Er is echter 1 ding dat me elke keer opnieuw een 4uur durend twijfelmoment bezorgt over het al dan niet gebruiken ervan. Hoe ik erin slaag, geen flauw idee. Maar iedere keer dat ik vol enthousiasme de bunsenbrander bovenhaal […]
Brunchwafels met geitenkaas, spek en avocado
Wie mij een beetje kent weet dat het weekend het hoogtepunt van mijn week is. Niet echt een choquerende bekentenis, hoor ik jullie denken. True fact, maar de reden voor mijn weekend adoratie heeft niet zozeer te maken met de vrije tijd (mooi extraatje, dat wel). I loooove weekends omdat ik steevast, na mijn (preventief) […]
Pasta cacio e pepe met spinazie, Sint-Jacobs vruchten en krokante Parma
Als Gentse foodie doet Sint-Jacobs mij instant aan twee dingen denken. Nummer 1: dat pleintje waar je, zo ergens midden juli rond een uur of 6 ’s ochtends (pre-covid tijdperk), naar staat te staren met een Irish coffee in de hand. Nummer 2: een zalig bord pasta met zilte Sint-Jacobs vruchten, spinazie en parmacrumble. Enjoy […]
Kleine geitenkaas cheesecakes met speculaas en vijgen
Versta mij niet verkeerd, ‘T is tof eh, zo eens een apero ‘just you and your bubble’. Maar na de 375ste dag hou ik de bubbel toch liever voor ín mijn glas, en hunker ik ernaar om hetzelfde te kunnen inschenken in de glazen van mijn achterban aan vrienden. Ik mis jullie totjes wanneer ik […]
Mini fishburger met verse tartaarsaus
The paneermeel struggle in mijn leven is real! Iedere keer opnieuw vergeet ik bij het uitgieten van dat korrelige mengsel rekening te houden met het feit dat 50% ervan tijdens het proces aan mijn vingertoppen blijft kleven. Naast het feit dat mijn vingers daardoor een omvang aannemen, competitiewaardig aan die van Shrek, brengt het nog […]
Pitatoast met hummus, geroosterde groenten en feta
Stel je voor: je zit aan tafel, te genieten van een heerlijk gerecht en ondertussen, terwijl je hapje na hapje langzaam binnenwerkt, zit je met je gedachten al bij wat de volgende maaltijd van de dag wordt. STORY.OF.MY.LIFE. part 3789. Herkenbaar? Dan zijn de raciones die ik deze maand met jullie deel een must try! […]
Cocotte tartiflette
De temperatuur is niet van belang, van zodra de zon schijnt hou je me niet meer in bedwang. Dan knal ik een fleske cava of rode wijn en bel wat vrienden, want die moeten er uiteraard bijzijn. Als iedereen een sjaal aandoet en mutske opzet, dan zorg ik dat we ons verder kunnen opwarmen aan […]
Mini donut met pompoenspread en gerookte eendenborst
Onder het motto ‘Corona can steal your party but not your yummie food” deel ik deze maand met jullie de lekkerste gerechtjes uit mijn lievelingstype eetformat. Zijnde: een hele avond lang eten van verschillende kleine gerechten. Zalig vind ik het om gewoon in de zetel te kletsen en ieder half uur een nieuwe smaakbom te […]
Snelle open ravioli van muhammara, cottage cheese en walnoot
Het gebeurt niet veel, maar heel af en toe heb ik wel eens een dipje (niet die soort waar ik met mijn nacho’s doorga voor alle duidelijkheid). Maar op zo’n momenten komt het er gewoon op aan om even afstand te nemen van de negativiteit en te kijken naar alle “pasta-bilities in life”. Zo brengt […]