Als grote voorstander van seizoensproducten voelt het koken met producten buiten het seizoen toch altijd een beetje aan alsof ik een misdaad bega. Zoals koken met een butternut in de lente… Al ben ik er zeker van dat de smaak van deze plaattaart met butternut pompoen door de correctionele rechtbank als verzachtende omstandigheid zal gezien […]
Spicy Davai dumplings met citroen-gember dressing en paprika en courgette
Toen ik Ruslan voor de eerste keer met zijn Davai dumplings in mijn keuken ontving, lagen er ondertussen bloemkoolroosjes in de oven te roosteren. Ik moest onze toffe babbel dan ook even onderbreken om de bloemkool op tijd te redden van de ondergang. Nu, geen idee of je ooit geroosterde groeten zag? Die zien er […]
Courgettekoekjes met zachtgekookte eitjes
Is alles dan nu terug courgettekoek en ei tussen ons? Ingrediënten Voor 2 personen 1 courgette 5 eitjes 50g speltvolkorenbloem 1el nigella zaadjes Olijfolie Verse basilicum Koriander Verse dille (naar smaak) Voor de afwerking: Chiliflakes en extra nigella zaad Recept Rasp de courgette met een wortelrasp volledig fijn. Doe 1 eitje bij de courgette en […]
4x Ontbijten met granola
Mijn pot granola is mijn heiligdom! Toen enkele weken geleden iedereen in een kramp schoot tijdens een wandeling door de lege rayon toiletpapier was mijn enige bezorgdheid de lege rayon havermout enkele meters verderop. Geen granola bij het ontbijt is als die ene water behoevende plant in mijn living, triestig. Hoewel velen granola als ontbijt […]
Volkoren tagliatelle met rundsgehakt, komijn, aubergine, courgette, tomaat en roomkaas
Mijn kinderhart ging altijd sneller slaan bij drie dingen: Jonas van Xink, Fiebe van de Peperbollen én wanneer er kliekjesmaal op het menu stond. Met de eerste twee deelde ik mijn kamer (weliswaar in hun gedaante als Joepie poster), het kliekjesmaal deelde ik met mijn ouders en zus. Alle overschotjes van de afgelopen week werden […]
Preirolletjes met gerookte zalm, healthy preisaus & gepofte aardappel in de oven
Comfort- & healthy food zijn in de meeste gevallen als Satan & Gabriël, Edgar & Duchess, Voldemort & Harry, … niet de beste vriendjes. En toch, iedereen heeft op zijn tijd eens nood aan een pruttelende ovenschotel om zijn tong aan te verbranden. Je, naast die verbrande tong, ook nog eens zorgen moeten maken over […]
Bulgur salade met komijnwortel, gebakken perzik, shitake, halloumi & kip
Fruit in een maaltijd, lovers gonna love, haters gonna hate! Ikzelf lust wel een stukje, al heb ik tijdens het diner liever niet het gevoel dat ik een fruitschotel aan het verorberen ben, tenzij het om een fruit de mer-schotel gaat. Mijn standaard kitchen rules zijn dan ook 1) maximaal één fruitsoort binnen een gerecht […]
Volkorenspaghetti met coquilles, venkel, groene asperges en courgettesaus
Onze lichten en vaatwas laten aansteken door Siri of Alexa, kunnen we! Een raket afschieten naar de maan, but of course! Wat ik me dan afvraag is: hoe kan het dat we in zo’n wereld nog steeds elke dag staan te sukkelen om een velletje vershoudfolie van die rol te trekken, een slazwierder alleen kunnen […]
Brunchpizza met ricotta, gerookte zalm, courgette en dille
4uren doe ik met hapjes en cava in plaats van taart en koffie . Desserten (als dat al een werkwoord is) met een kaasplank en een glas rode wijn. En op het strand geef je me liever een zak garnalen met witte of rosé wijn dan een Boule de Berlin met crème of confituur. Hoewel […]
Snelle courgetti salade met burrata & tomaat
Het moet niet altijd ingewikkeld zijn, zo simpel is dat! Gewoon een eenvoudige courgetti met burrata en daarmee pasta! Courgetti met tomaat & burrata Voor 2 personen Ingrediënten 2 burrata bollen (romige mozzarella ’s) 1 courgette Kwaliteitsolijfolie voor koud gebruik 2el pijnboompitten 300g mengeling aan tomaten (kerstomaten, trostomaten, cocktailtomaten, pareltomaten … wat je maar kan […]